Kasza gryczana z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i proste danie na obiad

  • 30 min

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy gryczanej
    1 cebula
    4 duże pieczarki
    1 łyżka masło klarowane
    sól, pieprz do smaku
    1/2 serek topiony
    natka pietruszki

Kasza gryczana z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie.
    Na patelnię dajemy masło i pokrojoną w kostkę cebulę chwilę smażymy.
    Pieczarki duże obieramy myjemy i kroimy w plasterki dodajemy do cebuli.
    Cały czas mieszamy aż pieczarki będą miękkie .
    Dodajemy kaszę doprawiamy mieszamy i dodajemy 5 dkg serka topionego chwilę podgrzewamy .
    Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki .
    Podajemy na ciepło.

    POLECAM!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy