Kasza gryczana z duszonymi paprykami

0 (0 ocen)

To szybka, łatwa, zdrowa i smaczna propozycja. Może być podana na ciepło, jak i na zimno. Doskonale sprawdzi się jako lekki obiad bądź drugie śniadanie w pracy.

Składniki:

  • 100g kaszy gryczanej
    1 czerwona papryka
    1 zielona papryka
    1 czerwona cebula
    Olej
    Sól, pieprz, mielona czerwona papryka, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana z duszonymi paprykami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną ugotować na sypko zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Paprykę pokroić w grubą kostkę, cebulę w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju i zeszklić na nim cebulę. Gdy cebula będzie rumiana, dodać paprykę, podsmażyć. Gdy papryka puści sok, warzywa podlać odrobiną wody i dusić do miękkości około 5 minut. Na koniec dodać kaszę, doprawić do smaku i wymieszać. Kaszę przełożyć na talerzyki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Papryka Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować