Kasza gryczana po chłopsku

4.47 (154 ocen)

  • 35 min

Sposób na szybki, niedrogi i smaczny obiad, w dodatku bardzo zdrowy, dzięki kaszy i natce pietruszki jest pełen witamin!

  • 35 min

Składniki:

  • - 20 dag kaszy gryczanej,
    - 10 dag wędzonego boczku,
    - 1/2 pęczka natki pietruszki,
    - łyżeczka masła,
    - sól, pieprz,
    - zsiadłe mleko lub kefir.
Wystaw ocenę:

4.47 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana po chłopsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem masła. Osącz.
    Natkę pietruszki umyj, posiekaj.
    Boczek pokrój w kostkę, wytop i zrumień na suchej patelni, dodaj
    ugotowaną kaszę i natkę pietruszki, przesmaż razem przez 1-2 minuty.
    Kaszę wykładaj na talerze, polej zsiadłym mlekiem lub kefirem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować