Kasza gryczana na sypko

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przygotowuje się ją szybko i jest bardzo zdrowa.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki: zawsze w proporcji 1:2
    0,5 szklanki kaszy gryczanej
    1 szklanka wody + 2 szczypty soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kasza gryczana na sypko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę wsypać do wrzącej wody, gotować na małym ogniu, tylko do momentu, aż kasza wchłonie wodę. Wtedy zestawić rondel z ognia, okryć go ręcznikiem i pod kołderkę na 15 minut. Kasza jest idealnie sypka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować