Kąski z kurczaka z pesto plus panierka

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, mięciutkie i delikatne mięsko

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 podwójna pierś z kurczaka
    2 pełne łyżki pesto z bazylii
    Szczypta pieprzu
    Łyżka słodkiej papryki
    1 jajko
    2 łyżki mleka
    2 łyżki bułki tartej razowej
    Masło klarowane
    Do podania ryż jaśminowy i surówka z pora
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Kąski z kurczaka z pesto plus panierka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso osuszam papierowym ręcznikiem, i kroję w mniejsze kawałki. Smaruję pesto i odstawiam na kwadrans.
    Jajko roztrzepuję z mlekiem, dodaję pieprz . Bułkę tartą łączę z papryką.
    Mięsne kąski panieruję w jajku, a następnie w paprykowej bułce. Kawałki kurczaka smażę na rozgrzanym maśle,przez 5 minut z każdej strony.
    Podaję z ryżem i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować