Kąski z kurczaka z panierce z krakersów sezamowych

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Piersi z kurczaka w kawałeczkach w tak przygotwanej panierce wychodzą soczyste, delikatne i fajnie chrupiące na wierzchu.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
    2 jajka,
    1 łyżka jogurtu greckiego,
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżeczka słodkiej papryki,
    4 łyżki mąki,
    2 szklanki krakersów sezamowych.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kąski z kurczaka z panierce z krakersów sezamowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Nie ma potrzeby rozbijania. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Jajka wbijamy do miski, dodajemy jogurt grecki i mieszamy dokładnie składniki.

    Krakersy sezamowe delikatnie rozdrabniamy i mieszamy z mąką.

    Kawałki kurczaka panierujemy najpierw w jajku wymieszamym z jogurtem, następnie w krakersach.

    Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy. Kąski z kurczaka smażymy na złoty kolor z obu stron.

    Tak przygotowanie kąski z kurczaka w panierce z krakersów sezamowych podajemy jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką luk jako przystawka z ulubionymi sosami. Tak przygotowany kurczak smakuje również na zimno.

    Smacznego ;)

Porady

Tak przygotowane mięso możemy podawać jako danie obiadowe z ulubionymi dodatkami np; ziemniakami i ulubioną surówką, ale też fajnie smakują z ulubionym sosem czosnkowym czy tysiąca wysp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować