REKLAMA

Kąski schabowe z sosem cukiniowo-koperkowym

wyświetlono: 86 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Wspaniale pasują do niedzielnego obiadu zamiast tradycyjnych schabowych .

opublikowany: 20.07.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml

    Składniki kąsków:

    0,8 kg schabu wieprzowego

    2 łyżki przyprawy do mięsa wieprzowego

    Łyżeczka soli

    Po pół łyżeczki ostrej i słodkiej papryki w proszku

    3-4 ząbki czosnku

    Szklanka mleka

    olej



    Składniki sosu koperkowo-cukiniowego:

    Szklanka gęstego jogurtu naturalnego

    Pół szklanki majonezu

    1 mała Cebula biała

    Kilka łyżek pokrojonego drobno koperku

    1 szklanka drobno startej cukinii

    Sól, pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokrój w kostkę i wymieszaj dokładnie z wszystkimi przyprawami, rozgniecionym czosnkiem oraz mlekiem. Odstaw na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie osusz mięso z nadmiaru mleka i usmaż na oleju.
  • 2. Przygotuj sos. Cukinie posól, odstaw na 15 minut i odciśnij z nadmiaru soku. Do blendera przełóż jogurt, majonez i dokładnie zblenduj. Następnie dodaj koperek, drobno pokrojoną cebulę,cukinie , sól, pieprz do smaku i wymieszaj dokładnie. Schab podawaj z sosem oraz ziemniakami i surówką.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: LucyG LucyG

Kąski kurczaka z sosem czosnkowym

Pyszna przekąska łatwa do przygotowania praktyczna w podaniu i szybko znikająca ze stołu idealna na przyjęcia.

kategoria: Przystawki opublikowany: 03.03.2014 | wyświetlono: 23472 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE