Kąski kurczaka w szpinakowym cieście

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatne,soczyste mięsko w zielonym,pysznym cieście,polecam na świąteczny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet kurczaka
    100 g rozdrobnionego szpinaku
    kulka mozzarelli
    1/2 szklanki mleka
    1 jajko
    ząbek czosnku
    3 łyżki maki pszennej
    3 łyżki bułki tartej
    ostra i słodka papryka
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Kąski kurczaka w szpinakowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet kurczaka umyj,osusz i pokrój na mniejsze kawałki,oprósz paprykami,solą i pieprzem,odstaw na 15 minut.
  • 2. Ser mozzarella zetrzyj na tarce o dużych oczkach,dodaj mleko,jajko,rozdrobniony szpinak,przeciśnięty przez praskę czosnek,mąkę i bułkę tartą, dopraw solą i pieprzem,dokładnie wymieszaj.
  • 3. Pokrojone kawałki kurczaka obtaczaj w szpinakowym cieście i smaż w głębokim dobrze rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy