Kasa bulgur z warzywami

0 (0 ocen)

Wegańska, sycąca i łatwa w przygotowaniu potrawa

Składniki:

  • -1 puszka groszku konserwowego bez cukru lub mrożonego
    -100g kaszy bulgur
    -2 łyżki oleju kokosowego
    -1 mały korzeń pietruszki
    -1 średnia marchewka
    -około 7-8 pieczarek
    -1 średnia cebula
    -2 łyżki passaty pomidorowej
    -2 ząbki czosnku
    -szczypta tymianku
    -sól, pieprz do smaku

Kasa bulgur z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -pietruszkę oraz marchewkę dokładnie myjemy, obieramy ze skórki i kroimy
    -do garnka wlewamy 250ml wody, dodajemy marchew, pietruszkę oraz liść laurowy i gotujemy 10minut
    -wsypujemy kaszę i gotujemy jeszcze 7min pod przykryciem
    -cebulę oraz czosnek drobno siekamy, pieczarki kroimy w talarki
    -patelnię rozgrzewamy z dodatkiem oleju i smażymy cebulę oraz czosnek. Następnie dodajemy pieczarki , passatę pomidorową, przyprawiamy i smażymy do miękkości
    -dodajemy kaszę z warzywami, groszek i całość dokładnie mieszamy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy