Kartoflana sałatka

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Bardzo tania, szybka w przygotowaniu, smaczna warzywna sałatka, w której główną rolę pełnią nasze polskie ziemniaki otoczone czerwoną cebulą, konserwowym ogórkiem , pachnącym koperkiem, czosnkiem oraz jajkami.

  • 60 min

Składniki:

  • 500g ziemniaków
    6 jajek
    250g konserwowych ogórków
    1 pęczek koperku
    100g czerwonej cebuli
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    sól
    pieprz

    Dekoracja
    2 jajka
    natka z pietruszki

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kartoflana sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1nqmhik 1. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić
    i pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.
  • image-280dlt6 3. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę a koperek drobno posiekać.
  • image-1abtu4t 4. Cebulę drobno posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę.
  • image-24ok47h 5. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać jogurt, majonez, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
  • image-1tsu8yw 6. Gotową sałatkę przełożyć do formy od babki, wyłożyć na talerz, udekorować na wierzchu jajkiem i natką z pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować