Kartofelki maślano-koperkowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

Gdy zostaną z poprzedniego dnia nie wyrzucam tylko przyrządzam w taki sposób. Pyszny dodatek do mięs,lub po prostu ze szklanką zsiadłego mleka :)

  • 10 min

Składniki:

  • Ziemniaki które zostały z obiadu z poprzedniego dnia
    sól
    pieprz
    2 łyżki posiekanego koperku
    łyżka oleju
    2 łyżki masła

Kartofelki maślano-koperkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki oprószam solą i pieprzem,posypuję koperkiem. Na patelni rozgrzewam olej,dodaję masło i obsmażam ziemniaki na złoto.

Porady

Można pokroić w plasterki. Smaczne są też z sosem czosnkowym. Ostatnio takie kartofelki przyrządziłam z masełkiem osełkowym z dodatkiem szczypiorku i soli. Pycha!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy