Karpatkowy rarytas

  • wyświetlono: 497 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Fajne ciasto na letnie dni. Zawsze się udaje.

IlonaJ
  • 40min

Składniki

: 63 sztuki herbatników
2 opakowania śnieżki
500 ml. śmietany 30 %
2 łyżeczki żelatyny
kilka łyżek mleka
masa kajmakowa z puszki
gotowy krem karpatkowy
masło
mleczna czekolada

Sposób przygotowania przepisu:

Karpatkowy rarytas

  • 1. Krem karpatkowy gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, po czym studzimy go i miksujemy z masłem 82% tłuszczu.
  • 2. Na blachę wyłożona papierem do pieczenia układamy 21 herbatników. Na herbatniki wykładamy masę kajmakową i na masę kolejne 21 herbatników.
  • 3. Gotowy krem karpatkowy wykładamy na herbatniki i przykrywamy ostatnią warstwą herbatników.
  • 4. Żelatynę zalewamy mlekiem, gdy napęcznieje lekko podgrzewamy- nie zagotowujemy.
  • 5. Śnieżkę ubijamy ze śmietaną i pod koniec ubijania wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Tak przygotowaną śmietanę wykładamy na herbatniki.
  • 6. Na wierzch posypujemy startą czekolada.
  • 7. Wkładamy do lodówki na około 4 godziny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieCiasto na lato

Komentarze

Podobne przepisy

Makaron w owocach

Dodane przez: strong50

Truskawkowy Rarytas

Takie danie przyrządzam w sezonie...

Dodane przez: jolantaaa

Pierniczkowy rarytas

Ciasto jest wyjątkowe,ponieważ...

Ciasto piernikowo-karaptkowe

Dodane przez: monika smakoszka

Ciasto piernikowo-karpatkowe

Ciasto pochodzi z zeszytu z dzieciństwa....

image-1m8fkqv

Dodane przez: moniaaa19936

RURKI Z KREMEM KARPATKOWYM

Chrupkie rurki z delikatnym kremem

Burasek z masą karpatkową

Dodane przez: JOANNA 55a

Burasek z masą karpatkową

To miało być różowe ciasto ale...

Francuskie przekładane kremem karpatkowym

Dodane przez: Konto nieaktywne

Francuskie przekładane kremem karpatkowym

Proste i szybkie ciasto z gotowych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE