Karpatkowe "pączki"

0 (0 ocen)

lekki deser, posmakuje każdemu

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    ¼ margaryny
    ½ szkl. wody
    ½ szkl. mąki
    2 jajka

    Krem:
    1 margaryna
    budyń śmietankowy
    1 i ½ szkl. mleka
    ½ szkl. cukru

    Dodatkowo:
    drylowane wiśnie z kompotu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Karpatka Desery

Karpatkowe "pączki" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Margarynę zagotować z wodą, dodać mąkę, szybko zamieszać żeby nie porobiły się grudki, zagotować. Wystudzić. Po wystudzeniu wbić jajka, ubić na jednolitą masę. Rozgrzać piekarnik do 210 stopni. Na brytfankę wyłożoną pergaminem nakładać łyżką porcje ciasta, aby powstały ciasteczka. Piec ok. 35 minut. Po wystygnięciu przekroić na pół.
  • 2. Krem:
    Ugotować budyń, wystudzić. Utrzeć margarynę, dodać budyń. Zmiksować na jednolitą masę.
  • 3. Kremem przełożyć pączusie, na kremie wyłożyć po kilka wiśni. Karpatkowe pączusie posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować