1.Mleko zagotuj z laską wanilii. Żółtka z cukrem ubij na jasną, pulchną masę i połącz z mąką. Masę wlej do mleka i gotuj mieszając, aż zgęstnieje . Ostudź
2.Masło zagotuj z wodą. Dodaj mąkę i ucieraj, aż ciasto będzie swobodnie odchodziło od brzegów garnka. Po kolei dodawaj po 1 jajku i ucieraj na jednolitą masę. Wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem. Piecz w wysokiej temperaturze, aż ciasto będzie złote na wierzchu i będzie miało widoczne góry ;) Dokładnego czasu i temperatury pieczenia nie podam ponieważ nie skontrolowałam tego w ogóle, a mój piekarnik nie ma termometru.
3.Ciasto przekrój na pół i jak ostygnie na 1 połówkę nałóż masę i przykryj 2 połówką. Ochłodź w lodówce i zjedz posypaną cukrem pudrem ;)
Komentarze