Karp zapiekany w śmietanie z cebulą

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lubimy karpia i zawsze szukamy nowych przepisów na niego. Tym razem proponujemy w śmietanie z cebulką. Dla nas smaczne połączenie.

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg karpia
    masło klarowane
    1 duża cebula
    mąka
    250 ml śmietanki 30%
    sól

Karp zapiekany w śmietanie z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy maksymalnie 10 min, odcedzamy.

    Szalotki siekamy, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Do woka wlewamy olej, podsmażamy szalotki z marchewką.
    Wrzucamy ryż, dodajemy sosy, chwilę podsmażamy, wlewamy syrop i dusimy bez przykrycia (cały czas mieszając), do odparowania całego płynu.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy