Karp z piekarnika

4.5 (196 ocen)

  • 60 min

Pyszna rybka, która w mojej rodzinie na stole pojawia się bardzo często nie tylko na święta...

  • 60 min

Składniki:

  • karp ok 2 kg
    cebula 6 szt
    czosnek 3-4 ząbki
    cytryna 1-2 szt
    natka pietruszki 1 pęczek
    przyprawa do ryb do smaku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Ryba

Karp z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karp 1. Oczyszczonego karpia naciąć w poprzek w kilku miejscach na grzbiecie, dobrze posolić i posypać przyprawą do ryb. Pokrojoną w prążki cebulę zmieszać z drobno posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i cytryną pokrojoną w plastry. Masą nadziać wnętrze karpia i wypełnić nacięcia. Odstawić pod przykryciem na co najmniej 2 godz. Gotowego karpia włożyć do specjalnej folii lub rękawa i piec 30-40 min w temp. Ok. 200c.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować