REKLAMA
Lubię wędkować. Znam wiele sposobów przyrządzania ryb.
(średnia 4.5 z 154 głosów)
Kolejna smaczna wędlina, która wyszła z naszej wędzarni. Boczek wychodzi pyszny, pachnący, chrupiący. Podczas wędzenia trzeba bardzo uważać i kontrolować stopień wędzenia, gdyż szybko się przypala. Nam uwędził się trochę za mocno, następnym razem będziemy bardziej uważać. Przepis warty powtórzenia.
ZEby cieszyć sie smakiem tej pysznej rybki nie trzeba miec wędzarni z [prawdziwego zdarzenia.Kazdy moze sie teraz cieszyc smakiem swiezonej wedzonej ryby
Karp pieczony - przepis dostałam kiedyś od znajomej. Od tamtej pory na Wigilię moja rodzina zajada się takim pysznym karpiem.
Bardzo lubię potrawy z zalewy octowej. Taką zalewę możemy zalać usmażoną rybę, klopsiki z mięsa lub filety z kurczaka.
Od lat wspólnie z mężem przygotowujemy domowe wędliny i mięsiwa, zwłaszcza w okresie świąt, czy rodzinnych uroczystości. Trud włożony w ich przygotowanie naprawdę się opłaci, zrozumiecie to już po pierwszym kęsie tego schabu. Delicje!
Bez tego dania nie wyobrażam sobie kolacji wigilijnej .Smażonego karpia jem przez całe święta Bożego Narodzenia.
Komentarze