Karp w śmietanie

4.99 (150 ocen)

  • 50 min

Bardzo dobry nawet po świętach ;)

  • 50 min

Składniki:

  • 1 średni karp
    2 cebule
    1 dużo śmietana 30%
    mąka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karp w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonka, posolić, popieprzyć, opanierować w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  • 2. Cebule pokroić, zeszklić, wlać śmietanę i włożyć usmażonego karpia. Lekko podgotować. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować