Karp w śmietanie

  • wyświetlono: 6787 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Rozpływa się w ustach :)

DSC_0795
  • 10min

Składniki

6 kawałków karpia
200 ml śmietany 12%
2 duże cebule
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Karp w śmietanie

  • Karp z cebulą1. Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Karpia posolić, popieprzyć i położyć na cebuli.
  • Karp w śmietanie2. Kiedy będzie widać że ryba jest już usmażona (zmieni kolor na biały), zalać śmietaną i smażyć na małym ogniu aż do jej zredukowania. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mama_mnie_nauczylakarpboże narodzeniekarp w śmietanie

Komentarze

Podobne przepisy

image-17ogkw6

Dodane przez: majka190382

KARP W GALARECIE

Ryba może typowo Wigiljna,ale ja...

Karp w ziołach

Dodane przez: MagicCookingTime

Karp w ziołach

Karp nie musi być jedynie potrawą...

Karp smażony w pomidorach

Dodane przez: Kasia84

Karp smażony w pomidorach

Karpia można robić na wiele sposób,...

Karp pieczony w cytrynowej panierce

Dodane przez: 2milutka

Karp pieczony w cytrynowej panierce

Propozycja na świątecznego karpia...

Karp w galarecie

Dodane przez: mysza75

Karp w galarecie

Świątecznym karpiem zajadamy się...

image-1xr37x1

Dodane przez: Ewelina Marcin

Wigilijny karp w galarecie

Wigilia to tradycja, jak tradycja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE