Karp w śmietanie

5 (1 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

900 Szybko, prosto i smacznie. Ryba zapiekana w śmietanie to idealny dodatek do ziemniaków i surówki z kiszonej kapusty. Na pewno urozmaici codzienny obiad i zasmakuje nawet wyrafinowanym podniebieniom.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg karpia
    Suszona włoszczyzna
    1 cebula
    2 łyżki margaryny
    2 łyżki mąki
    Pół szklanki śmietany
    Curry
    Pieprz, sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Karp w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyścić, umyć, pokroić na porcje. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Rybę oprószyć suszonymi warzywami, solą i pieprzem oraz obłożyć cebulą. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Po tym czasie, usunąć cebulę, a rybę oprószyć mąką. Włożyć do naczynia żaroodpornego, polać stopioną margaryną i piec 30-40 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia polać śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować