Karp w galarecie - najprostszy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

karp

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 płat karpia
    marchewka
    pietruszka
    kawałek selera
    pół cebuli
    sól
    pieprz
    3 łyżeczki żelatyny
    sok z cytryny

Karp w galarecie - najprostszy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy ok 15 min
    następnie wkładamy płat karpia (jeśli nie mamy pewności czy uda nam sie go w całości wyłowić przygotowujemy sobie np koszyk do frytek) tak przygotowaną rybę wkładamy do wywaru i na wolnym ogniu gotujemy ok 15 min , Wyjmujemy na talerz, kroimy na kawałki i układamy na półmisku. Dekorujemy warzywami. Ok 1 szkl wywaru mieszamy z żelatyną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zalewamy rybę i odstawiamy do zastygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy