Karp smażony z orzechami

  • wyświetlono: 396 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Karp to moja ulubiona ryba wigilijna, czekam na niego cały rok, słodkawy przez smażenie na maśle .

IMG_9922
  • 30min

Składniki



karp 1 sztuka

masło klarowane do smażenia

orzeszki ziemne 1/2 szklanki

pieprz

sól

mąka

Sposób przygotowania przepisu:

Karp smażony z orzechami

  • 1. umytą rybę poporcjuj na kawałki, posól i posyp pieprzem ,zostaw na godzinę

    orzeszki upraż na suchej patelni

    rozgrzej masło na patelni

    rybę obtaczaj w mące ,smaż na złoty kolor na koniec smażenia dosyp orzeszki

    podawaj na ciepło

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylaKarpświętarybyboże narodzeniepotrawy z ryb

Komentarze

Podobne przepisy

Karp smażony w pomidorach

Dodane przez: Kasia84

Karp smażony w pomidorach

Karpia można robić na wiele sposób,...

karp smażony

Dodane przez: mariola1972

Karp smażony

Wigilia bez karpia to nie Wigilia...

Karp smażony na klarowanym maśle

Dodane przez: Gregorhspeed

Karp smażony na klarowanym maśle

Karp klasyczny zawsze się obroni

Wigilijny karp smażony

Dodane przez: justi2401

Wigilijny karp smażony

Czekam na niego co roku. Takiej...

Karp smażony w zalewie

Dodane przez: Karolina Klimczak

Karp smażony w zalewie

Karp w innej osłonie, można podać...

Karp smażony w ziołowej panierce

Dodane przez: bogusia82

Karp smażony w ziołowej panierce

Karp smażony w takiej ziołowej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE