Karp smażony w ziołowej panierce

  • wyświetlono: 535 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Karp smażony w takiej ziołowej panierce jest bardzo aromatyczny i smaczny, zupełnie inaczej smakuje niż zwykły.

bogusia82

Składniki

1 kilogram płatów z karpia
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
1 łyżeczka suszonego koperku
1 szklanka bułki tartej
Sól, pieprz
2-3 jajka
mąka do obtoczenia
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Karp smażony w ziołowej panierce

  • 1. Płaty z karpia kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem, bułkę tartą mieszamy z suszoną natką pietruszki i koperkiem. Kawałki karpia obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce z ziołami. Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor z obydwu stron, podajemy z sosem chrzanowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylaWigiliaboże narodzeniepiątkowy obiadkarp smażonyPostkolacja wigilijnaKarp smażony w ziołowej panierce

Komentarze

Podobne przepisy

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Karp z cytryną w orzechowej panierce

No i przyszła pora na karpia, mój...

Karp smażony

Dodane przez: ewaeu

Karp smażony

Karp smażony podawany z sosem piwnym.

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce

Dodane przez: dagita

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce....

Halibut w panierce ziołowej

Dodane przez: evita0007

Halibut w panierce ziołowej

Nie przepadam za panierowanymi...

smażony mintaj w paprykowej panierce

Dodane przez: justi2401

Smażony mintaj w paprykowej panierce

Bardzo smaczna, smażona rybka w...

image-0tia2jv

Dodane przez: paolineczka

Piersi w ziołowo czosnkowej panierce

Coś dla wielbicieli ziołowo-czosnkowych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE