KARP SMAŻONY

  • wyświetlono: 1547 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Karp usmażony na sklarowanym masełku jest wyśmienity:)

IMG_1811
  • 6 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

karp
Sok z cytryny
Pieprz cytrynowy lub biały
Sól
Mąka do panierki
oraz do smażenia:
sklarowane masło lub masło z dodatkiem oleju

Sposób przygotowania przepisu:

KARP SMAŻONY

  • 1. Dobrze jest kupić karpia wcześniej, po oczyszczeniu i podzieleniu na porcje zamrozić go ,aby stracił swój specyficzny zapach.
    Przed przygotowaniem- po rozmrożeniu , należy skropić karpia obficie cytryną, oprószyć pieprzem białym lub cytrynowym i solą. Odstawić na 30 minut, potem otaczać w mące i obsmażyć na rumiano. Przełożyć do rondla i poddusić aby ,,doszedł.''
    Ja wstawiłam na 15 minut do rozgrzanego piekarnika 180 st

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Wigiliakarp smażonyryby smażone

Komentarze

Podobne przepisy

Karp smażony w zalewie

Dodane przez: Karolina Klimczak

Karp smażony w zalewie

Karp w innej osłonie, można podać...

Karp smażony w ziołowej panierce

Dodane przez: bogusia82

Karp smażony w ziołowej panierce

Karp smażony w takiej ziołowej...

image-14jsk6u

Dodane przez: joanna1974

Karp smażony z orzechami

Karp to moja ulubiona ryba wigilijna,...

karp z serem

Dodane przez: aniulek123

KARP SMAŻONY Z SEREM

Bardzo smaczna rybka:)

Karp smażony z sosem szarym

Dodane przez: Reniutka

Karp smażony z sosem szarym

Karp smażony, to obowiązkowa pozycja...

Karp smażony w czosnkowej śmietanie

Dodane przez: Gregorhspeed

Karp smażony w czosnkowej śmietanie

Karp smażony w sosie przypominającym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE