karp
Sok z cytryny
Pieprz cytrynowy lub biały
Sól
Mąka do panierki
oraz do smażenia:
sklarowane masło lub masło z dodatkiem oleju
Sposób przygotowania przepisu:
KARP SMAŻONY
1.
Dobrze jest kupić karpia wcześniej, po oczyszczeniu i podzieleniu na porcje zamrozić go ,aby stracił swój specyficzny zapach.
Przed przygotowaniem- po rozmrożeniu , należy skropić karpia obficie cytryną, oprószyć pieprzem białym lub cytrynowym i solą. Odstawić na 30 minut, potem otaczać w mące i obsmażyć na rumiano. Przełożyć do rondla i poddusić aby ,,doszedł.''
Ja wstawiłam na 15 minut do rozgrzanego piekarnika 180 st
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze