Karp pieczony z gorczycą

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Karp w aromatycznych przyprawach z całymi ziarnkami gorczycy i sokiem z limonki.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Karp nieduży - u mnie 600g po oprawieniu
    Limonka - kilka plasterków i sok z połówki
    Masło - 20g
    Przyprawy:
    gorczyca - 1 łyżeczka
    sól, cukier - szczypta
    suszony mielony czosnek i cebula, papryka słodka, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, majeranek, oregano
    Olej do natłuszczenia formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Karp pieczony z gorczycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karp pieczony z gorczycą 1. Wszystkie przyprawy mieszamy z sokiem z limonki.

    Sprawioną rybę smarujemy od środka przyprawami. Układamy plasterki limonki i kawałki masła.

    Wkładamy do natłuszczonej formy żaroodpornej. Zamykamy naczynie.
  • Karp pieczony z gorczycą 2. Rybę pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. W przypadku większego karpia czas pieczenia może wydłużyć się nawet do godziny. Ryba jest dobra, kiedy mięso ładnie odchodzi od ości.

Porady

Ten zestaw przypraw sprawdzi się świetnie do innych pieczonych ryb

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować