Chrupiąca kapusta pekińska, cieciorka, aromatyczne suszone pomidory wraz z intensywnym smakiem sera typu rokpol obudzą w tobie nowe receptory smakowe! Zaskocz znajomych zdrową i pełną smaku sałatką póki karnawał trwa!
15 min
Składniki:
Pół średniej wielkości kapusty pekińskiej
80-100g suszonych pomidorów na słońcu z zalewy olejowej
100g sera LAZUR błękitnego
2 garści cieciorki ugotowanej lub z puszki
sól himalajska
Zalewa z suszonych pomidorów (Olej słonecznikowy)
20 ml śmietany kremówki
Karnawałowa sałatka z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Siekamy kapustę pekińską na bardzo cienkie paseczki omijając część twardą ok 4 cm od podstawy. Przekładamy kapustę do miski.
2.Na kapustę nakładamy pokrojone w paski pomidory, następnie ucieramy tarką ser do miski na dużych oczkach. Na końcu dajemy cieciorkę
3.Gdy wszystkie składniki mamy już w misce zalewamy je zalewą z suszonych pomidorów i dodajemy kremówki, Mieszamy wszystkie składniki, solimy do smaku. SMACZNEGO
Komentarze