Karnabahar musakka-Musakka z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nasze oczy przykuł nietypowy dla nas przepis, bo wcześniej nie znaliśmy tego tureckiego połączenia. Musakkę jedliśmy w Grecji, więc zdziwiliśmy się ogromnie, że istnieje jeszcze inna wersja tego dania. Kolejny raz zdziwiliśmy się próbując tego dania. Przepyszne połączenie, do tego bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalafior średniej wielkości
    250 mięsa wieprzowo-wołowego
    3 cebule
    2 łyżki masła
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    500 ml zimnej wody
    sól, pieprz

Karnabahar musakka-musakka z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karnabahar musakka-Musakka z kalafiora 1. Kalafior dzielimy na różyczki, najlepiej większe. Układamy na dnie garnka.

    Posiekaną cebulę dusimy na rozgrzanym maśle. Dodajemy mięso mielone i przy pomocy szpatułki rozdrabniamy je. Mieszamy z koncentratem pomidorowym, do smaku doprawiamy solą i pieprzem, chwilę dusimy i zalewamy różyczki kalafiora.

    Do garnka wlewamy wodę, dusimy pod przykryciem około 30 min.

    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy