Karminadle Eli

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Karminadle czyli śląskie kotlety mielone.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - duża cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 4 ząbki
    - bułka czerstwa: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - majeranek suszony: 1 łyżka
    - sól,pieprz: 3 szczypty
    - przyprawa do mięsa mielonego: 1 łyżka
    - bułka tarta do panierowania: 4 łyżki
    - olej do smażenia: 8 łyżek

Karminadle eli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w wodzie.Gdy będzie już miękka,wyjąć i odcisnąć z wody.Cebulę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Do mielonego mięsa dodać odciśniętą bułkę,cebulę,czosnek,jajko,wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać.Formować klopsy,obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron.Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Karminadle

0 (0 ocen)

Karminadle

Konto nieaktywne ... 60 min