Karmelówka (przepalanka)

4.44 (225 ocen)

  • 60 min

przepis na szybką wódkę, dostałam go od babci

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 L spirytusu
    1/2 L wody
    2 łyżki stołowe cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.44 (225 ocen)

Zobacz również:

Napoje Karmel

Karmelówka (przepalanka) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier bardzo silnie zrumienić na karmel. Wodę zagotować i rozpuścić w niej karmel i cukier waniliowy, dodać szczyptę soli i ostudzić. Zmieszać ze spirytusem. Pozostawić na co najmniej 3 dni do przetrawienia się składników i uzyskania właściwego smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować