Ciasto Karmelowiec

0 (0 ocen)

  • 40 min

Idealne ciasto dla miłośników karmelu

  • 40 min

Składniki:

  • CIASTO
    0,5 kg mąki
    1 szklanka cukru pudru
    1 margaryna
    5 żółtek
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    masa krówkowa 400 g
    KREM
    500 l śmietany 36 %
    2 kremy do tortu waniliowe
    250 g margaryny
    masa krówkowa 400 g
    POLEWA
    masa krówkowa 400 g
    DODATKOWO DO DEKORACJI
    masa krówa o smaku czekoladowym

Ciasto karmelowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i podzielić go na dwie części 2 blaszki o wymiarach 36x25 wysmarować masłem i obsypać bułką tartą wyłożyć ciasto i piec placki ok 15 - 20 minut w temp 180 c słodzoną śmietanę ubić z kremami do tortu. margarynę zmiksować dodać stopniowo masę krówkową ubitą śmietanę z kremami wymieszać łyżką z margaryną wcześniej zmiksowaną z masą krówkowaą PRZEŁOŻENIE ciasto- krem- ciasto - masa krówkowa - udekorować masą krówkową czekoladową tworząc paski rękawem cukierniczym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy