CIASTO
0,5 kg mąki
1 szklanka cukru pudru
1 margaryna
5 żółtek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
masa krówkowa 400 g
KREM
500 l śmietany 36 %
2 kremy do tortu waniliowe
250 g margaryny
masa krówkowa 400 g
POLEWA
masa krówkowa 400 g
DODATKOWO DO DEKORACJI
masa krówa o smaku czekoladowym
Ciasto karmelowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i podzielić go na dwie części 2 blaszki o wymiarach 36x25 wysmarować masłem i obsypać bułką tartą wyłożyć ciasto i piec placki ok 15 - 20 minut w temp 180 c słodzoną śmietanę ubić z kremami do tortu. margarynę zmiksować dodać stopniowo masę krówkową ubitą śmietanę z kremami wymieszać łyżką z margaryną wcześniej zmiksowaną z masą krówkowaą PRZEŁOŻENIE ciasto- krem- ciasto - masa krówkowa - udekorować masą krówkową czekoladową tworząc paski rękawem cukierniczym
Komentarze