Karmelowe chrupki

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To łatwy do zrobienia deser.

Składniki:

  • 50 dag chrupek kukurydzianych
    puszka zagęszczonego mleka słodzonego
    17,5 dag masła
    10 dag posiekanych orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery

Karmelowe chrupki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Puszkę mleka wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy ok. 2 godzin. Wyjmujemy, studzimy. Masło roztapiamy i mieszamy z mlekiem.
  • 2. Do masy wsypujemy chrupki i orzechy. Dokładnie mieszamy. Wykładamy na
    folię spożywczą. Zawija
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować