Karmelizowane śliwki węgierki z quinoa.

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Po spróbowaniu komosy ryżowej (quinoa) byłam bardzo ciekawa jak lepiej smakuje. Widziałam na internecie przepisy najczęściej na słodko, więc wypróbowałam i na ten sposób.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - śliwka węgierka: 200 gramów
    - cukier trzcinowy Demerara: 3 łyżki
    - masło/ margaryna: 1 łyżka
    - miód lipowy: 1 łyżka
    - woda, zimna: 1 łyżka
    - komosa ryżowa (quinoa): 50 gramów

Karmelizowane śliwki węgierki z quinoa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier brązowy z wodą rozpuścić na patelni.
  • 2. Dodać masło, miód i mieszać, aż się skarmelizuje.
  • 3. Dodać pokrojone śliwki i wszystko ze sobą wymieszać.
  • 4. Podawać razem z quinoa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy