Karmelizowana kapusta z pieczonymi ziemniakami z chrzanem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Trochę inna, karmelizowana wersja białej kapusty. Jej smak przypomina mi chrupiącą skórkę podpiekanych gołąbków. Kapustę podałam z ziemniaczkami pieczonymi na oleju kokosowym z odrobiną chrzanu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/4 płaskiej białej kapusty, 1 łyżka masła,
    6 małych ziemniaków, biały pieprz, sól,
    1 łyżka oleju kokosowego, 1 łyżeczka chrzanu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Karmel

Karmelizowana kapusta z pieczonymi ziemniakami z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiatkuj.
    Smaż na małym ogniu na maśle, minimum 30 minut często mieszając. Im dłużej tym lepiej.
    Ziemniaki gotuj 15 minut w lekko osolonej wodzie. Kolejno przełóż je na rozgrzany olej kokosowy i smaż 10 minut. Pod koniec smażenia do ziemniaków dodaj chrzan i dokładnie wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować