Karmazyn z ziemniakami z grilla elektrycznego - obiad w 10 minut

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ekspresowy, a jednocześnie bardzo smaczny obiad. Cienko pokrojone ziemniaki błyskawicznie smażą się na chrupiąco na tak podsmażonych ziemniakach układam rybę do podsmażenia, aż skóra ryby będzie chrupiąca jak chips. Wystarczy wyjąć i zajadać ze smakiem.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • na każdą porcję:
    filet karmazyna ze skórą
    duży ziemniak
    sól morska
    pieprz kolorowy

    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb Potrawy na grilla

Karmazyn z ziemniakami z grilla elektrycznego - obiad w 10 minut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. Na płytę do grillowania - wlewamy trochę oleju. Rozprowadzamy po całej płycie. Na rozgrzanej płycie układamy cienkie plasterki ziemniaka. Ja ułożyłam 3-4 cienkie warstwy. Solimy i pieprzymy. Gdy się zrumienią ostrożnie przekładamy na drugą stronę.
    Rybę oprószamy solą i pieprzem. Skórę natłuszczamy olejem. Rybę układamy na ziemniakach skórą do góry. Pieczemy w grillu, aż skórka będzie chrupiąca jak chips.

    Rybę razem z ziemniakami ostrożnie przekładamy na talerz. Podajemy z ulubioną surówką - polecam kiszonki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karmazyn Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować