Karkówkowe szaszłyki z indyjską potrawką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mocno przyprawione szaszłyki z nutą indyjskiej kuchni. Ostre przyprawy przenikają się ze słodyczą marchewki i smakiem kurek.

  • 60 min

Składniki:

  • A)Składniki podstawowe z zestawu b :
    1 woreczek ryżu
    150 g kurek
    1 duża marchew

    B)Składnik podstawowy dodatkowy:
    600 g karkówki

    C) Składniki robocze:
    Przyprawa do wieprzowiny
    0,5 cebuli
    1 łyżeczka curry
    0,5 łyżeczki kurkumy
    0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
    Sól
    Pieprz
    150 ml bulionu
    1 łyżka mąki

    D) Dekoracja:
    natka pietruszki

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki Potrawka

Karkówkowe szaszłyki z indyjską potrawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-29lfu5e 1. Karkówkę kroimy na plastry o szerokości około 2 cm. Mięso nabijamy na patyki do szaszłyków. Bardzo mocno przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Szaszłyki smażymy na patelni grillowej. Cebulę kroimy w kosteczkę. Kurki czyścimy i większe kroimy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, marchew i kurki. Podsmażamy. Wsypujemy mąkę i zasmażamy. Podlewamy bulionem i mieszamy. Na końcu przyprawiamy curry, kurkumą, ostrą czerwoną papryką, solą i pieprzem. Podajemy z ryżem ugotowanym w delikatnie osolonej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Karkówka Kurki Marchewka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować