Karkówkowe poduszeczki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę odcisnąć,pokroić zalać wodą i postawić do gotowania .Dodać liść laurowy i troszkę posolić.Pieczarki umyć i pokroić.Połowę pieczarek przesmażyć na rozgrzanym oleju.Dodać obgotowaną kapustę, podlać wodą i dusić.Zdjąć z ognia,dodać bułkę tartą i wymieszać .Przestudzić, dodać cebulę, doprawić pieprzem i przyprawa uniwersalna. Plastry karkówki rozbić tłuczkiem oprószyć dość obficie pieprzem i posolić. Na środek każdego plastra położyć farsz kapuściany i zawinąć brzegi tworząc poduszeczki.Można spiąć wykałaczką albo zasmażyć. Na patelni rozgrzać olej i smażyć przygotowaną karkówkę.Podlać niewielką ilością wody i krótko dusić ok 10-15 min Pozostałe pieczarki udusić na maśle .Doprawić solą i pieprzem.Podać z karkówką.
Komentarze