Karkówka zapiekana z warzywami i serem

4.5 (145 ocen)

Pierwszy raz jadłam to danie u mamy mojego mężczyzny i bardzo mi posmakowało.

Składniki:

  • - 4 kotlety z karkówki
    - marchewka
    - średnia cebula
    - przyprawa uniwersalna
    - pieprz
    - 2 duże plastry sera żółtego
    - keczup lub majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Karkówka zapiekana z warzywami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety umyć i wysuszyć po czym lekko rozbić. Przyprawić z obu stron pieprzem i przyprawą uniwersalną. Ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Podzielić na cztery części i ułożyć na kotletach. Cebulę pokroić w piórka i ułożyć na marchewce. Kotlety polać wybranym sosem. Ser pokroić w cienkie paseczki i ułożyć na kotletach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować