Karkówka z żurawiną i sokiem jabłkowym

4.98 (165 ocen)

Mięso przygotowane w ten sposób jest bardzo soczyste i delikatne w smaku.

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    sól, pieprz
    słodka papryka
    1 por
    100 g suszonej żurawiny
    700 ml soku jabłkowego
Wystaw ocenę:

4.98 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z żurawiną i sokiem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i kroimy w plastry. Nacieramy solą, pieprzem i papryką.
    Pora kroimy w plasterki.
  • image-2b1dtag 2. W naczyniu do zapiekania warstwami układamy:mięso, pora i żurawinę. Całość zalewamy sokiem. Pieczemy ok. 100-120 minut w temp. 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować