KARKÓWKA Z ŻURAWINĄ

4.5 (189 ocen)

  • 2 godz.

Potrawa nie wymaga dużych zdolności kulinarnych, a smakuje wyśmienicie. Karkówka i sos mają słodki smak. Polecam wszystkim, którzy lubią takie smaki.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    słoik żurawiny do mięs
    1 ketchup pikantny (500 ml)
    2 cebule
    przyprawa uniwersalna


Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Karkówka z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry. Oprószyć vegatą. Odstawić na 30 minut.
  • 2. W naczyniu żaroodpornym układamy składniki warstwami: karkówka-pokrojona cebula w krążki-żurawina-ketchup.
  • 3. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 90 minut.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Karkówka z żurawiną

To może cię zainteresować