Karkówka z żurawiną

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Połączyłam różne przepisy, dzięki temu powstała ta pyszna potrawa.

Składniki:

  • ● 1,3-1,5 kg karkówki
    ● 10 dag suszonej żurawiny
    ● ok. 20 plastrów wędzonego żółtego sera
    ● mały słoik majonezu
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę moczymy
    w gorącej wodzie. Mięso
    kroimy w ok. 0,5-cm plastry,
    oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Blachę (25x40 cm) wykładamy
    papierem do pieczenia
    i ciasno układamy
    mięso. Posypujemy osączoną
    żurawiną. Starannie
    przykrywamy serem i smarujemy
    majonezem. Przykrywamy
    folią aluminiową.
    Pieczemy 1,5-2 godziny
    w temp. ok. 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować