Karkówka z ziemniakami i kapustą

4.5 (174 ocen)

Moja wersja karkówki jest na ostro :-)

Składniki:

  • 300g karkówki b/k pokrojonej w kostkę
    3 cebule pokrojone w pół krążki
    2 mięsiste pomidory pokrojone w ósemki
    3 obrane i pokrojone w słupki ząbki czosnku
    2 spore garście poszatkowanej młodej kapusty
    kilkanaście młodych oskrobanych i umytych ziemniaków
    Przyprawy wg. uznania
    Pieprz czarny,sól morska ziołowa,płatki chili,sos sojowy ciemny
    estragon w proszku,kolendra mielona,papryka w proszku czerwona słodka
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z ziemniakami i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na większej patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy mięso wraz z cebulą i czosnkiem.Dodajemy w/w przyprawy (ja miałam na ostro)
    Smażymy mieszając do tego momentu aż cebula i czosnek zmiękną a płyn jaki się wytworzył odparuje o połowę.
  • 2. Następnie dodajemy kapustę,mieszając smazymy aż ona zwiędnie.
  • 3. Kolejno dorzucamy pomidory i ziemniaki.Całość mieszamy i jeszcze przesmażamy parę minut. ok 5 minut
  • 4. Po tym czasie zawartość patelni przekładamy do wysmarowanego naczynia olejem,przykrywamy i pieczemy do miękkości ziemniaków (u mnie 1 godzina)
  • 5. Na koniec odkrywamy i jeszcze chwilę zapiekamy do zarumienienia się ziemniaków.
    Wykładamy na talerze posypując posiekanym koperkiem i podajemy.
    Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Pomidor Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować