Karkówka z warzywami i pieczarkami

4.49 (193 ocen)

  • 20 min

Niedzielne obiady staram się robić w kilka chwil tak by mieć więcej czasu dla rodziny. Ta karkówka spełnia doskonale moje wymagania czasowe a dodatkowo jest przesmaczna!

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na około 6 porcji:
    1 kg karkówki
    duża cebula
    70 g pieczarek
    100 g marchewki
    20 g korzenia pietruszki
    10 g selera (korzeń)
    60 g białej kapusty
    2 łyżeczki przyprawy do dań kucharek
    1 łyżeczka tymianku
    2 łyżeczki gorczycy białej
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    5 ziarenek jałowca (rozgniatamy)
    2 łyżki mąki
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    torebka do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z warzywami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy, osuszamy, kroimy w plastry. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w ćwiartki.
  • 2. Umytą kapustę kroimy w wiórka, seler w kostkę.
  • 3. Pieczarki, marchewkę, pietruszkę również myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki.
  • 4. Wszystko wrzucamy do torebki do pieczenia, wsypujemy przyprawy, mąkę, koncentrat zmieszany z ketchupem rozsmarowujemy po mięsie.
  • 5. Torebkę zamykamy dołączonym do niej żaroodpornym klipsem.
  • 6. Delikatnie obracając rozprowadzamy przyprawy na mięsie, całość wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy na najniższym poziomie piekarnika w 190 st. C przez około 70 minut (ja przez 30 minut piekłam z włączonym termoobiegiem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować