karkówka bez kości 1 kg
cukinia zielona 1 mała sztuka
kukurydza 1/2 puszki
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
cebula biała 1 duża
liść laurowy 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
mąka 2 łyżki
przyprawa do wieprzowiny 2 łyżki
olej
mąka
pieprz
sól
Karkówka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę kroję na plastry , posypuję przyprawą do wieprzowiny i pieprzem polewam trzema łyżkami oleju i odstawiam na 3 godz.( lodówka) ,cebulę obieram i kroję w pióra,podsmażam na oleju dodaję mięso , obsmażam z dwóch stron podlewam wodą dodaję liść i ziele angielskie ,i duszę około1,5 godz .po tym czasie cukinię kroję w kostkę , dodaję do mięsa razem z kukurydzą i fasolą ,gotuję jeszcze około 10 minut z mąki i wody robię zawiesinę i zagęszczam sos ,doprawiam ,podaję np. z kaszą lub kuskusem
Komentarze