karkówka z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min

karkówka duszona z warzywami smakuje znakomicie

  • 60 min

Składniki:

  • karkówka bez kości 1 kg
    cukinia zielona 1 mała sztuka
    kukurydza 1/2 puszki
    fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
    cebula biała 1 duża
    liść laurowy 3 sztuki
    ziele angielskie 3 sztuki
    mąka 2 łyżki
    przyprawa do wieprzowiny 2 łyżki
    olej
    mąka
    pieprz
    sól

Karkówka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroję na plastry , posypuję przyprawą do wieprzowiny i pieprzem polewam trzema łyżkami oleju i odstawiam na 3 godz.( lodówka) ,cebulę obieram i kroję w pióra,podsmażam na oleju dodaję mięso , obsmażam z dwóch stron podlewam wodą dodaję liść i ziele angielskie ,i duszę około1,5 godz .po tym czasie cukinię kroję w kostkę , dodaję do mięsa razem z kukurydzą i fasolą ,gotuję jeszcze około 10 minut z mąki i wody robię zawiesinę i zagęszczam sos ,doprawiam ,podaję np. z kaszą lub kuskusem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy