Karkówka z tymiankiem pod ziołowym masełkiem z prażonymi orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 50 min

Wspaniały aromat i smak masła ziołowego połączonego z prażonymi chrupiącymi orzeszkami ...

  • 50 min

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    80 g boczku
    cebula
    40 dag zielonej fasolki mrożonej
    10 dag masła ziołowego
    4 dag orzechów włoskich
    tymianek
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z tymiankiem pod ziołowym masełkiem z prażonymi orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę delikatnie rozbić, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
  • 2. Podsmażyć na złoty kolor z obu stron na oleju. Przełożyć do rękawa kuchennego i piec ok 35 min.
  • 3. Boczek i cebulkę pokroić w kostkę.
  • 4. Na paletni rozgrzać olej, dodać boczek, usmażyć. Następnie dodać cebulkę i razem poddusić.
  • 5. Dodać zielony zamrożony groszek, dusić pod przykryciem 15min. Od czasu do czasu zamieszać.Gotowy posoolić do smaku.
  • 6. Orezchy posiekać, uprażyć na złoto na suchej patelni.
  • 7. Rozpuścić masło, dodać orzechy. Gotowym polać upieczone mięso.
  • 8. Mięso podawać z fasolką.

Porady

Całe danie można podać z frytkami. Masło ziołowe można przyrządzić samemu z ulubionej mieszanki ziół.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować