Karkówka z sosie cebulowo- chińskim

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Delikatne, aromatyczne mięso z karkówki wieprzowej z dodatkiem cebuli i pieczarek z nutką smaku chińskiego, to doskonała propozycja na sobotni obiad.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1kg karkówki wieprzowej
    • 6 szt. cebul
    • 1 kg pieczarek
    • 62 g zupy cebulowej w proszku
    • 27 g Fix do potraw chińskich
    • 750 ml wody
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia

Karkówka z sosie cebulowo- chińskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwu centymetrowe plastry. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso z każdej strony. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • grzyby 2. Cebule obieramy, kroimy w krążki i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Grzyby z cebulą układamy na mięsie.
  • sos 3. Do naczynia wsypujemy zupy cebulowe oraz fix do potraw chińskich i rozrabiamy z wodą. Następnie wylewamy na mięso.
    Danie pieczemy 70 minut w 180°C.
  • danie 4. Gotowe.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy