Karkówka w ketchupie z rodzynkami

4.5 (145 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne słodko ostre danie w sam raz na niedzielny obiad.

  • 2 godz.

Składniki:

  • składniki na 6 osób:
    1 kg Karkówki
    3 duże cebule
    150 g rodzynek
    ketchup pikantny
    ketchup łagodny
    sół, pieprz
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w ketchupie z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1b2kqp9 1. Karkówkę kroimy w centymetrowe plastry, przyprawiamy i odstawiamy na 10 min. Cebulę kroimy w piórka. Spodnią część plastrów karkówki smarujemy pikantnym ketchupem. Układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Gdy zakryjemy spód wierzch smarujemy łagodnym ketchupem posypujemy cebulą i rodzynkami. Układamy warstwy postępując tak samo aż do wyczerpania składników.
  • image-1u5ssni 2. Mięso delikatnie podlewamy wodą. Pieczemy w 180 st ok półtorej godziny. Serwujemy z ryżem lub ziemniakami.SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować