Karkówka z pieprzem ziołowym

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Karkówka bardzo nam posmakowała, pieprz ziołowy nadaje fajnego smaczku, przepis mam od znajomej z NK, dokładnego żródła tego przepisu nie znam

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cała karkówka
    6 ząbków sprasowanego czosnku
    1 opakowanie pieprzu ziołowego tj. 15 gram
    Sól, swieżo zmielony pieprz kolorowy
    5 łyżek oleju
    do podlania
    1 szklanka bulionu mięsnego może być drobiowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Karkówka z pieprzem ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oprószyć z obu stron solą naturalną i pieprzem kolorowym.
    Wymieszać razem olej, czosnek i pieprz ziołowy . Otrzymaną pastą natrzeć mięso i przełożyć do zamykanego pojemnika. Schłodzić przez 1-2 doby. Mięso obracać codziennie na drugą stronę.
    Gdy będzie zamarynowane upiec w 180 st ok. 2 do 2,5 godz, na blasze wysłanej folią, mięso podlałam bulionem i przykryłam folią. Na 30 minut przed końcem odkryłam, aby karkówka się zrumieniła.
    Doskonała zarówno na ciepło z sosem z pieczenia lub na zimno jako wędlinka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować