Karkówka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 6 godz.

Jak dla mnie to danie jest nie ziemskie. Nie zapomniany smak utkwi w pamięci na długi długi czas. Polecam kazdemu!

  • 6 godz.

Składniki:

  • 1.20 kg karczku, 3 cebule. 50 dag. Pieczarek. Delikat czerwony knorr. SOS. 2 łyżki cukru. 3 łyżki koncentratu pomidorowego. 2.5 łyżki magi. 8 łyżek wody. 1 łyżka octu winnego. Sól.

Karkówka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry ok. 1 cm. Obsypać przyprawą i odstawić na 4 h do lodówki. Odtoczyć w mące i podsmażyć na patelni. Osobno podsmażyć cebulę, pokrojoną w plastry, lekko posolić. Wszystkie składniki sosu wymieszać. Włożyć w naczynie żaroodpornę warstwami. Karkówka, podsmażona cebula. Pokrojone w plasterki pieczarki (mozna podsmażyć) zalać sosem. Przykryć pokrwką i piec w 180° C ok 120 min. w zależnosci od mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy