Karkówka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszny niedzielny obiad.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1kg karkówki
    2 opakowania zupy cebulowej
    2 opakowania zupy krem z borowików
    60dag pieczarek
    pół litra śmietany 30%

Karkówka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek pokroić w plastry, oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Pieczarki obrać i pokroić w talarki.
  • 3. Obie zupy dokładnie wymieszać ze śmietanką.
  • 4. Naczynie żaroodporne nasmarować tłuszczem, wyłożyć połowę pieczarek, na to układamy plastry karczku, a na gorę resztę pieczarek. Całość zalewamy śmietanką wymieszaną z zupami. Pieczemy 1 godzinę w 200 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy