Karkówka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Łatwy

Danie jest idealne na uroczysty obiad

  • 1 godz. 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg karkówki
    30 dkg pieczarek
    3 cebule
    3 ząbki czosnku
    Sos
    0,5 szkl wody
    3 łyżki magii
    3 łyżki octu
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki miodu
    1 łyżka cukru
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry, lekko stłuc i obsmażyć. Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebulkę obrać, umyć i pokroić w piórka. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
  • 2. Składniki na sos wymieszać z cebulą i grzybami.
    Obsmażone mięso ułożyć do naczynia żaroodpornego, na mięso wyłożyć grzyby. Piec 1 godz od momentu, aż zacznie bulgotać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Komunia Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować